7 Αύγουστος 2013, 08:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:16

Έκτακτα μέτρα για τις φωτιές

  • Κρήτη: Μαίνεται η φωτιά στον Μάραθο

Σε απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση από την δύση έως την ανατολή του ηλίου αλλά και σε ενίσχυση της αστυνόμευσης προχωράει η Ελληνική Αστυνομία, όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη την Τρίτη, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή χθες, Τρίτη και θα ισχύσει έως και το Σάββατο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και περιπολίες στα δάση

Ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, διαμήνυσε ότι η επαγρύπνηση του κρατικού μηχανισμού οφείλει να φτάσει στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και πως η «Πολιτεία δεν θα μείνει άπραγη απέναντι στη μείζονα απειλή για τον φυσικό μας πλούτο».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο υπουργός, «σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, οι μισές περίπου πυρκαγιές από όσες έχουν εξιχνιαστεί, τα αίτιά τους οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση».

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακή εκμετάλλευση από τον κ. Δένδια

Απάντηση Δένδια σε ΣΥΡΙΖΑ

Κόλαση φωτιάς στη Βαρυπόμπη

Εφιαλτικές ώρες έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής της Βαρυμπόμπης και των γύρω οικισμών που είδαν τις φλόγες από την φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας, να απειλούν τις περιουσίες τους.

Πύρινη λαίλαπα στη Βαρυμπόμπη

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής περιόρισαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς, η οποία όμως κατέκαψε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων λόγω της έντασης των ανέμων αλλά και της συνεχούς μεταβολής της κατεύθυνσής του.

Κάποτε ήταν δάσος...

Με το πρώτο φως της ημέρας την Τρίτη, ωστόσο, τα εναέρια μέσα άρχισαν να επιχειρούν, βελτιώνοντας κατά πολύ την εικόνα του μετώπου.

Συνελήφθη 60χρονος για απόπειρα εμπρησμού

Μέχρι στιγμής, δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για το μέγεθος των ζημιών. Μαρτυρίες κατοίκων κάνουν λόγο για τρία με τέσσερα σπίτια που έχουν καεί. Η πυρκαγιά άγγιξε τους πρόποδες της Πάρνηθας, από την οδό Ιωάννη Μίχα, πολύ κοντά από το σημείο που είχε ξεκινήσει ανάλογη δασική πυρκαγιά στις 17 Ιουλίου.

«Κόκκινος» συναγερμός και σήμερα σε 11 περιοχές

Στο μεταξύ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και για σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η προειδοποίηση της Γ.Γ.Π.Σ. αφορά, ειδικότερα, τις εξής περιοχές: Αττική (περιλαμβανομένης της Τροιζηνίας και των Κυθήρων), Βοιωτία, Φθιώτιδα (νότια), Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία (Τρίπολη), Λακωνία (Μολάοι), Κυκλάδες, Σκύρο και Χίο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Πηγή: Real.gr