11 Νοέμβριος 2015, 12:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2015, 17:13

Τι είπε ο Γιάννης Πλούταρχος για Φίλη και ποντιακό

  • Τι είπε ο Γιάννης Πλούταρχος για Φίλη και ποντιακό

Με αφορμή το μεγάλο αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Πλούταρχο στον αξέχαστο ποντιακής καταγωγής καλλιτέχνη Στέλιο Καζαντζίδη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, ημέρα της ειρηνικής διαδήλωσης των Ποντίων, ο Γ. Πλούταρχος πήρε θέση για το θέμα του Νίκου Φίλη.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης σχολίασε στο seleo.gr τα γεγονότα από την δική του πλευρά, καθώς πρόσφατα ήρθε σε κοντινή επαφή με την κουλτούρα των Ποντίων, όπως είπε, μελετώντας τον Στέλιο Καζαντζίδη και συμμετέχοντας στην μεγάλη συναυλία «Αυτή η Γη έχει φωνή», όπου ακούστηκαν και ποντιακά τραγούδια.

«Γενικά δεν είμαι υπέρ των επεισοδίων. Δεν είμαι υπέρ των αναταραχών και των ακροτήτων αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας και να μην την αλλοιώνουν. Αν είμαι ενημερωμένος καλά, η ελληνική βουλή έχει αποδεχθεί την Γενοκτονία. Θα πρέπει γενικώς να είναι πιο προσεκτικοί, ειδικά όταν ένας άνθρωπος έχει χάσει μάνα, πατέρα, παιδιά και είναι έντονες οι μνήμες. Να κοιτάμε την ιστορία με σεβασμό και όχι με άχτι» δήλωσε ο Γ. Πλούταρχος για τα επεισόδια και τις δηλώσεις του Ν. Φίλη.