11 Νοέμβριος 2015, 09:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2015, 09:28

Η ποντιακή κοινότητα Νέας Υόρκης θυμάται όσους έφυγαν από τη ζωή

  • Η ποντιακή κοινότητα Νέας Υόρκης θυμάται όσους έφυγαν από τη ζωή

Οι ομογενειακοί ποντιακοί σύλλογοι δεν ξεχνούν την πατρίδα τους την Ελλάδα αλλά και τη γενέτειρα των προγόνων τους τον Πόντο, ιδιαίτερα δε τους ανθρώπους του. Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Υόρκης «Κομνηνοί» τίμησε πρόσφατα σε μια σεμνή τελετή, τα αποβιώσαντα μέλη πρώτης γενιάς του συλλόγου.

Το ετήσιο μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια, από τον προϊστάμενο της κοινότητας αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, με τα νεότερα μέλη του συλλόγου να δίνουν το παρών ντυμένα με την παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε μακαρία στη λέσχη των Ποντίων, παρουσία του Πόντιου ιερέα π. Ιωάννη Αμαραντίδη, κατά την οποία διαβάστηκαν όλα τα ονόματα των αποβιωσάντων μελών της πρώτης γενιάς (ιδρυτικά, μέλη ΔΣ και απλά μέλη). Η λέσχη ήταν κατάμεστη και όλοι μοιράστηκαν την παραδοσιακή ποντιακή σούπα τανομένο σορβά και άλλα πλούσια ποντιακά εδέσματα και γλυκά, προσφορά του γυναικείου τμήματος του συλλόγου.

Το εν λόγω τμήμα ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει εκδήλωση με τίτλο «ποντιακές γεύσεις», κατά την οποία θα παρουσιαστούν και θα καταναλωθούν ποντιακά εδέσματα· ευκαιρία για την ομογένεια της Νέας Υόρκης να γευθεί δημιουργίες της ποντιακής κουζίνας. Η ημερομηνία της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.