10 Νοέμβριος 2015, 21:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοέμβριος 2015, 20:07

«Εθνική Ομάδα Διαβήτη»

  • «Εθνική Ομάδα Διαβήτη»
    Εκδήλωση που είχε γίνει παλιότερα στη Θεσσαλονίκη προς ενημέρωση του κοινού για το διαβήτη (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

«Μια διαφορετική ‘αποστολή’ αναλαμβάνουν δέκα καταξιωμένοι Έλληνες αθλητές συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος σχετικά με τη σημασία της άσκησης και της σωστής διατροφής για την πρόληψη του διαβήτη.

Στο πλαίσιο της αποστολής «Διαβήτης», οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κώστας Γκατσιούδης, Νίκος Ρουμελιώτης, Ανθή Καραγιάννη, Ανδρέας Ζήσιμος, Γιάννης Γεωργαλλής, Ανέστης Αναστασιάδης, Χριστόφορος Μερούσης και Γιώργος Σιάκκας, θα επισκεφθούν (ο καθένας ξεχωριστά) 10 σχολεία σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Ρόδο, Καβάλα, Κρήτη (Ρέθυμνο), Σέρρες, Χίο, Αλεξανδρούπολη και Αθήνα. Θα παραδώσουν αθλητικό εξοπλισμό, στο κάθε σχολείο που θα επισκεφθούν και θα συμβάλουν στην ενίσχυση της διάδοσης του μηνύματος για συστηματική άσκηση, η οποία αποτελεί λύση για την πρόληψη του διαβήτη.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Διαβήτης» οι μαθητές της Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού, αναλαμβάνουν την αποστολή να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της καλής υγείας, την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, μέσα από ένα δημιουργικό παιχνίδι τέχνης και γνώσης.

Επιπλέον, μαζί με τους αγαπημένους τους αθλητές, τα παιδιά αναλαμβάνουν να πολλαπλασιάσουν το μήνυμα διαδίδοντάς το σε ακόμα περισσότερα παιδιά, γονείς και οικείους, ώστε όλοι μαζί να «κερδίσουμε» τον διαβήτη που αποτελεί μια παγκόσμια επιδημία με περίπου 1.200.000 ασθενείς στην Ελλάδα και 350.000.000 παγκοσμίως. Μεταξύ αυτών, το 90%  υποφέρει από Διαβήτη Τύπου 2. Ο Διαβήτης Τύπου 2 είναι συχνότερος στις ανεπτυγμένες χώρες, καθώς συνδέεται άμεσα με τον «δυτικό τρόπο ζωής» όπως την έλλειψη άσκησης, την καθιστική ζωή και την ανθυγιεινή διατροφή και αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.

Η εκστρατεία ενημέρωσης  τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.