9 Νοέμβριος 2015, 17:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Νοέμβριος 2015, 17:10

Όμιλος Φίλων Απόλλωνα Πόντου: Αγώνας για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Όμιλος Φίλων Απόλλωνα Πόντου: Αγώνας για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Όπως ανθρωποκτονία είναι η άρνηση του δικαιώματος της ζωής σε οποιοδήποτε άτομο, γενοκτονία είναι η άρνηση του δικαιώματος της ζωής σε ομάδες ανθρώπων, γενεών και εθνών. Τα εγκλήματα που διέπραξε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου στα 1916-1923, είχε ως απώτερο στόχο και σκοπό τον αφανισμό της ποντιακής φυλής. Στόχος που δικαιολογεί την «μνημειώδη» φράση του Μουσταφά Κεμάλ «Επιτέλους τους ξεριζώσαμε…».

Ο Απόλλων ήρθε από τις αλησμόνητες πατρίδες και αποτελώντας τη ναυαρχίδα του ποντιακού ελληνισμού στον αθλητισμό, προβάλλει διαρκώς το ιστορικό, ηθικό και εθνικό αίτημα του ποντιακού λαού για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας.

Όπως στα αθλητικά γήπεδα, φορώντας κοκκινόμαυρη φανέλα, έτσι και τώρα, η ομάδα των απανταχού Ποντίων δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στα γεγονότα για την υποστήριξη των ιδανικών και των αξιών μας.

Εξάλλου τα χρώματα του Απόλλωνα, κόκκινο και μαύρο, δεν είναι τυχαία. Το κόκκινο συμβολίζει το αίμα των χιλιάδων Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στον Πόντο· το μαύρο χρώμα συμβολίζει το αιώνιο πένθος για τον ξεριζωμό, τις πατρίδες και τις ζωές που χάθηκαν.

Γι' αυτόν το λόγο οι απανταχού απολλωνιστές στηρίζουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος ενάντια στη λήθη και την παραχάραξη της ιστορίας μας.

Όμιλος Φίλων Απόλλωνα Πόντου