9 Νοέμβριος 2015, 16:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Νοέμβριος 2015, 15:45

«Απομεσήμερο με τον Στέλιο»: Η ζωή του Καζαντζίδη με δικά του λόγια

  • «Απομεσήμερο με τον Στέλιο»: Η ζωή του Καζαντζίδη με δικά του λόγια

Σε 237 σελίδες ξετυλίγεται η ζωή του, όπως την διηγήθηκε ο ίδιος λίγους μήνες προτού φύγει από τη ζωή. Στο Απομεσήμερο με τον Στέλιο, ο Στέλιος Καζαντζίδης αποκαλύπτεται μέσα από τα ίδια του τα λόγια. Στο ρόλο των ακροατών (και μετέπειτα συγγραφέων) οι στενοί του φίλοι Πάνος Υφαντής, ντοκιμαντερίστας ιστορίας και πολιτισμού, και Νίκος Τζανιδάκης, γεωπόνος-βιολόγος και δημιουργός της δισκογραφικής εταιρείας Ιωνία.

Η αυτοβιογραφική διήγηση του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οδός Πανός. Όπως είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκδότης και ποιητής Γιώργος Χρονάς, το βιβλίο θα παρουσιαστεί μέσα στον Δεκέμβριο σε τέσσερις περιοχές που σχετίζονται με τον Στέλιο Καζαντζίδη: τη Νέα Ιωνία, την Πεύκη, τη Νίκαια και την Ελευσίνα.

Βάσω Καζαντζίδη: Είμαι ευτυχής που οι απανταχού Έλληνες έχουν μπροστά τους άλλο ένα έργο μας για τον Στέλιο, αποκαλυπτικό και διδακτικό.

Στον πρόλογο του βιβλίου η Βάσω Καζαντζίδη γράφει: «Ετούτη η δουλειά, όταν την είδα ολοκληρωμένη, με συγκλόνισε. Ξεφύλλιζα και ένιωθα ότι εκείνος στεκόταν δίπλα μου, γαλήνιος, μήπως κι είχα απορίες. Αλλά πώς θα μπορούσα να έχω απορίες από μια τέτοια δουλειά που την διαπερνά τόση αγάπη και τόσος σεβασμός; Ευτυχώς λοιπόν, που αυτή τη φορά δε λάθεψε. Εμπιστεύτηκε τον Νικόλα και τον Πανίκα να ταξιδέψουν στο χρόνο τη μεγαλοσύνη του, χωρίς φτιασιδώματα και συγγραφικές νοσηρές φαντασιώσεις».

Διαβάστε ΕΔΩ το κεφάλαιο όπου ο Στέλιος Καζαντζίδης θυμάται τα φτωχικά παιδικά του χρόνια, όταν ορφανός από πατέρα αναγκάστηκε να δουλέψει οικοδόμος, βαφέας παπουτσιών και εργάτης σε φάμπρικα. Την προδημοσίευση κάνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.