9 Νοέμβριος 2015, 09:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Νοέμβριος 2015, 09:19

Η Ποντιακή Νεολαία κλιμακώνει τον αγώνα της

  • Η Ποντιακή Νεολαία κλιμακώνει τον αγώνα της

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ) κλιμακώνει τον αγώνα της διαμαρτυρίας και συνεχίζει μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά της να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας, να επανέλθει στην εξεταστέα ύλη το κεφάλαιο που αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και να επαναχορηγηθεί το βοήθημα υπέρ των υπερήλικων ανασφάλιστων Ποντίων ομογενών.

Για το λόγο αυτό σύσσωμη η  ΕΠΟΝΑ θα συμμετάσχει στο νέο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από την Παμποντιακή Ομοσπονδία σήμερα στις 16:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους μπροστά από το άγαλμα του Eλευθερίου Βενιζέλου προκειμένου να διατυπώσει και από τη Θεσσαλονίκη δριμύ κατηγορώ για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στον ποντιακό ελληνισμό.

Με ανακοίνωσή της η ΕΠΟΝΑ τονίζει: «Ως Ποντιακή Νεολαία φέρουμε στην κυτταρική μας μνήμη τα γεγονότα της Γενοκτονίας, καθώς εμείς είμαστε "οι Άλλοι που δεν γενοκτονήθηκαν"».

Συνεχίζοντας αναφέρει «Εμείς, είδαμε τους δικούς μας να σφάζονται και τις γυναίκες μας να βιάζονται…Είδαμε τις εκκλησιές μας να καίγονται και τα μωρά μας να αποκεφαλίζονται…Στην έσχατη στιγμή, θυσιάσαμε τα παιδιά μας, προκειμένου να σωθούν χωριά…Εκριζωθήκαμε από τα χώματα αιώνων και γίναμε πρόσφυγες σε κάθε άκρη του κόσμου…Εμείς, ως βιολογική συνέχεια των παππούδων μας, αντέξαμε τα πάνδεινα και νικήσαμε τον γενοκτόνο Κεμάλ... Εσάς θα φοβηθούμε;».

Η ΕΠΟΝΑ δηλώνει την αντίθεσή της «σε κάθε αρνητή που αμαυρώνει τη θέση που κατέχει, σε κάθε υποκινούμενη προβοκάτσια που προσπαθεί να ανακόψει την πορεία μας, σε κάθε πολιτικό μόρφωμα που επιδιώκει να καπηλευθεί τον δίκαιο αγώνα μας».