8 Νοέμβριος 2015, 22:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2015, 22:08

ΟΠΑΠ: Κάθετα αντίθετος σε επιβολή τέλους ή φόρων στα παιχνίδια του

  • ΟΠΑΠ: Κάθετα αντίθετος σε επιβολή τέλους ή φόρων στα παιχνίδια του
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας)

Την πλήρη αντίθεση της ΟΠΑΠ ΑΕ σε κάθε σκέψη για επιβολή τέλους ή επιπλέον φόρου σε οποιοδήποτε παιχνίδι του Oργανισμού εξέφρασε  με δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της ΟΠΑΠ ΑΕ Οδυσσέας Χριστοφόρου.

Όπως τόνισε, μια τέτοια εξέλιξη θα μείωνε τις στήλες που συμπληρώνονται και τελικά θα έπληττε τα έσοδα του Δημοσίου, αντί να τα ενισχύσει.

Ακόμη υπογράμμισε πως η εταιρία έχει ενημερώσει την κυβέρνηση «για τη μη αποδοτικότητα του τέλους ή του φόρου αυτού, καθώς και για τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει», ενώ παράλληλα έχει καταθέσει «συγκεκριμένες προτάσεις που θα πλήξουν τον παράνομο τζόγο, που αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα έξι δισ. ευρώ».

Για τις σχετικές αντιδράσεις των πρακτόρων, ο Ο. Χριστοφόρου δήλωσε ότι αν επιβληθεί τέλος ή νέος φόρος, «είναι δεδομένο ότι οι 4.500 πράκτορές μας, οι οικογένειές τους και περισσότεροι απο 20.000 εργαζόμενοι στα πρακτορεία θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικότατα προβλήματα».

Επιπλέον, υπενθύμισε πως «η ΟΠΑΠ, καθόλη τη διάρκεια της κρίσης, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία», αποτελώντας «το μεγαλύτερο φοροδότη στη χώρα μας» (μόνο για το έτος 2014, απέδωσε 570.000.000 ευρώ στο Δημόσιο).