9 Νοέμβριος 2015, 08:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Νοέμβριος 2015, 08:33

Ποιοι συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης

  • Ποιοι συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης

Σε απεργιακό κλοιό θα είναι η χώρα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους όλης της χώρας να λάβουν μέρος στην 24ωρη πανελλαδική απεργία απέναντι στη «νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της ελληνικής κοινωνίας».

Το συλλαλητήριο των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στην Ομόνοια θα γίνει (στις 10:30) η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30, θα υπάρξει ανάλογη κινητοποίηση στο άγαλμα Βενιζέλου, όπως και στην Πάτρα αλλά και σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Μετά από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και ομοσπονδιών, το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για την ερχόμενη Πέμπτη.

Επίσης, στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον Τύπο, έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβαν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αντίστοιχα.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ της Αθήνας.