8 Νοέμβριος 2015, 20:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2015, 18:33

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός: Σειρά εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του

  • Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός: Σειρά εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός γιορτάζει φέτος το Νοέμβριο τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του με μια σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύουν την κληρονομιά του και σηματοδοτούν το επόμενο βήμα της πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης του

Η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε με την τελετή έναρξης, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η πρώην εκδήλωση είναι η έκθεση σκίτσων της Έλλης Σολομωνίδου-Μπαλάνου, βραβευμένης από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο της, ενώ είναι γνωστή και από τα σκίτσα της στην Καθημερινή. Έχει καταγράψει εικαστικά επί 50 χρόνια τα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας με τρόπο μοναδικό, δημιουργώντας ένα τεράστιο Αρχείο.

H έκθεση σκίτσων με τίτλο «50 χρόνια πολιτιστικής παρουσίας» θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 20 Νοεμβρίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Επίσης, έχουν γίνει ήδη άλλες πέντε εκδηλώσεις από την Τετάρτη (μουσικές παρουσιάσει, εκθέσεις και δραστηριότητες για παιδιά), ενώ την προσεχή Τρίτη (10/11), στην ιστορική Πινακοθήκη του Συλλόγου θα φιλοξενηθεί η έκθεση «ΦΩΣ, στη σκιά μιας εποχής».