8 Νοέμβριος 2015, 16:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2015, 17:14

Σαββίδης για Φίλη: Είπα στον Τσίπρα να μην κάνετε πράγματα που θα με αναγκάσουν να φύγω

  • Σαββίδης για Φίλη: Είπα στον Τσίπρα να μην κάνετε πράγματα που θα με αναγκάσουν να φύγω
    (Φωτ. αρχείου)

Άστραψε και βρόντηξε ο Ιβάν Σαββίδης, στην Κοζάνη όπου βρέθηκε σήμερα, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Ένιωσα ένα χτύπημα και ντροπή όταν έμαθα ότι η ίδια η Ελλάδα συζητά για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Είπα στον Τσίπρα μην κάνετε πράγματα που θα με αναγκάσουν να εκταφιάσω τα κόκαλα των γονέων μου και να φύγω απ’ τη χώρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

Σε μια ομιλία του σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης, η οποία τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος της, πρόσθεσε αναφερόμενος στον Ν. Φίλη: «Ένας υπουργός χωρίς μόρφωση είναι υπουργός για τη μόρφωση».


(Πηγή: kozan.gr)

«Κάποιοι τόλμησαν και έφτυσαν στο 30% του πληθυσμού της χώρας», είπε με νόημα και κάλεσε όλο τον ποντιακό ελληνισμό να βρίσκεται ενωμένος. Λίγο νωρίτερα, ξεναγήθηκε στους χώρους του κτιρίου της Λέσχης, ενώ συμμετείχε σε άτυπη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, υποσχόμενους πως την τιμή που του έγινε θα την ανταποδώσει.

Στην ίδια εκδήλωση ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, αφού καλωσόρισε τον Ιβάν Σαββίδη, χαρακτήρισε «τενεκέδες ξεγάνωτους», όσους κάνουν δηλώσεις και αμφισβητούν τη Γενοκτονία.


(Πηγή: kozan.gr)

Ο Ιβάν Σαββίδης έγινε δεκτός υπό τους ήχους της ποντιακής μουσικής, ενώ προβλήθηκε βίντεο με την προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό. Μετά το πέρας της εκδήλωσης δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τον κόσμο που το ζήτησε.

Επίσης, μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Κοζάνης του έδωσαν αναμνηστική πλακέτα.