7 Νοέμβριος 2015, 14:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2015, 23:18

Υπόθεση Κουμουτσάκου: Οι τελευταίες εξελίξεις

  • Υπόθεση Κουμουτσάκου: Οι τελευταίες εξελίξεις
    (Φωτ.: pontos-news.gr/Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Την ώρα που απολογείται στον ανακριτή ο 24χρονος Πόντιος ο οποίος –σύμφωνα με την Αστυνομία– εμπλέκεται στον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έδινε εντολή για ΕΔΕ στην ΕΛΑΣ, προκειμένου να ερευνηθεί η αδράνεια που επέδειξαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επίθεσης στον βουλευτή της ΝΔ.

Ο νεαρός πάντως, όπως και πολλοί νεολαίοι της ΠΟΕ που έχουν μαζευτεί από το πρωί στην Ευελπίδων, υποστηρίζουν ότι ο συλληφθείς δεν επιχείρησε να επιτεθεί στον Γ. Κουμουτσάκο αλλά η πρόθεσή του ήταν να τον προστατέψει από τα άτομα τα οποία κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του βουλευτή. 

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του νεαρού στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο 24χρονος πήγε αργά χθες το απόγευμα στην Αστυνομία, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν. Τελικά συνελήφθη αφού –σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές– φέρεται να συνεννοείται με κάποιον από αυτούς που είχαν μόλις χτυπήσει τον βουλευτή.

Ο νεαρός Πόντιος πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της Ασφάλειας και λίγο μετά τις 10:30 οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Για το θέμα πάντως μίλησε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΕΠΟΝΑ μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΝ (ΠΟΕ) Θοδωρής Μακρίδης. Δείτε τις δηλώσεις του σήμερα το πρωί στην Ευελπίδων.

Στο μεταξύ, όλο και περισσότεροι νεολαίοι από το χώρο της ΠΟΕ βρίσκονται πλέον στο χώρο των δικαστηρίων, προκειμένου να στηρίξουν τον νεαρό που συνελήφθη. 

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί μέλη της Ποντιακής νεολαίας, φίλοι και γνωστοί του νεαρού που συνελήφθη. Το παρών έχουν δώσει ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής (πρώην πρόεδρος του σωματείου ο συλληφθείς), η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας, η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας και η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής.   

Όπως υποστηρίζουν, ο συλληφθείς δεν έχει καμία σχέση με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ και περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις ανακριτή και εισαγγελέα.