6 Νοέμβριος 2015, 18:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2015, 17:14

ΟΣΕΠΕ: Πολιτική υπονόμευσης εκ μέρους Φίλη

  • ΟΣΕΠΕ: Πολιτική υπονόμευσης εκ μέρους Φίλη

Την άμεση παραίτηση του Νίκου Φίλη καθώς και τη δημόσια τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη των σχετικών ντροπιαστικών απόψεων ζητά μέσω ανακοίνωσής της η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ).

«Είναι πράγματι αδιανόητο για όλους εμάς στην Ομοσπονδία, που αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας να υπάρχει η πολιτική υπονόμευσης του ζητήματος και να είναι αρνητής της Γενοκτονίας ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδας με υπεκφυγές και τεχνάσματα, με δήθεν επιστημονικά κριτήρια, προσπαθώντας να προβάλλει την άρνηση ως διαφορετική άποψη και μάλιστα ως επιστημονική θέση».

Ο οργανωμένος ποντιακός χώρος της Ευρώπης μη μπορώντας να αποδεχτεί τις προσβλητικές θέσεις του υπουργού Παιδείας για την αρνητική του θέση απέναντι στην Γενοκτονία των Ποντίων παραθέτει μέσω της ανακοίνωσής του επιστημονικές θέσεις προκειμένου να καταρρίψει τον ισχυρισμό της άρνησης του Ν. Φίλη.

Το ΔΣ της ΟΣΕΠΕ κλείνοντας υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει τον αγώνα της για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων παρά τους υπονομευτές και τους αρνητές της.

Όλη η ανακοίνωση της ΟΣΕΠΕ εδώ.