6 Νοέμβριος 2015, 17:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2015, 17:04

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου»

  • Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου»

Τη (δεύτερη) συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους σε μεγάλο event της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν απόψε οι εργαζόμενοι της υπό πτώχευση εφημερίδας Αγγελιοφόρος.

Μετά την κινητοποίηση της περασμένης Κυριακής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας θα βρεθούν απόψε στις 20:00 έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον», στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα ξεκινήσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αύριο επίσης, στις 12:00, θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το πρόβλημα και να ζητήσουν την υποστήριξή του.

Κάτι που απέσπασαν ήδη από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχαν στην Αθήνα έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα έχουν κάθε δυνατή βοήθεια από την πλευρά της Πολιτείας και στο πλαίσιο που ορίζει η νομοθεσία, προκειμένου να αποζημιωθούν.

Στο μεταξύ, με εντολή της διοίκησης της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος» ξηλώθηκαν όλοι οι υπολογιστές από τα γραφεία των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του Αγγελιοφόρου.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι δεν είχε το δικαίωμα αυτό η εργοδοσία, αφού κανένας εργαζόμενος δεν έχει απολυθεί και δεν έχει ακόμα τελεσιδικήσει η αίτηση πτώχευσης.

Επίσης, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι μέσα στους υπολογιστές είχαν προσωπικά τους αρχεία, τα οποία δεν πρόλαβαν να αντιγράψουν, αφού δεν τους ενημέρωσε κανείς για την απομάκρυνση των υπολογιστών.