6 Νοέμβριος 2015, 13:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2015, 13:18

Συγκέντρωση Ποντίων στη Πτολεμαΐδα με αίτημα την αποπομπή Φίλη (βίντεο)

  • Συγκέντρωση Ποντίων στη Πτολεμαΐδα με αίτημα την αποπομπή Φίλη (βίντεο)
    (φωτ.: e-ptolemeos.gr)

Με μεγάλη συγκέντρωση απάντησαν τα ποντιακά και προσφυγικά σωματεία Εορδαίας και της ευρύτερης περιοχής, στις δηλώσεις του Νίκου Φίλου.

Πλήθος κόσμου προσήλθε στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.

Με μπροστάρη τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, που ήταν και ο διοργανωτής της συγκέντρωσης, των ποντιακών συλλόγων Αναρράχης, Φιλώτα, Αμυνταίου καθώς και πολλών προσφυγικών σωματείων της Πτολεμαΐδας όλοι μαζί ενωμένοι διαδήλωσαν ειρηνικά ζητώντας να σταματήσει η παραχάραξη της Ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Στάθης Πελαγίδης, ο οποίος αφού χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας ανιστόρητο τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Γενοκτονία των Ποντίων γράφτηκε με αίμα και δεν ξεγράφεται με μια δήλωση ή απόφαση υπουργού, κυβέρνησης ή συνεδρίου.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των σωματείων και συλλόγων κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη. Παρακολουθήστε το βίντεο με τη διαδήλωση, τις ομιλίες και το ρεπορτάζ από τον κόσμο που συμμετείχε.