5 Νοέμβριος 2015, 18:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2015, 21:27

Στη Βουλή ο Κουμουτσάκος μετά την επίθεση που δέχτηκε – Οι Πόντιοι παρέμειναν στο Σύνταγμα και καταδίκασαν τη βία

  • Στη Βουλή ο Κουμουτσάκος μετά την επίθεση που δέχτηκε – Οι Πόντιοι παρέμειναν στο Σύνταγμα και καταδίκασαν τη βία
    (Φωτ.: tokarfi.gr)

Σε χρυσαυγίτες αποδίδει την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο βουλευτής δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό από ομάδα που βρισκόταν δίπλα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr. Μάλιστα παρενέβησαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ για να γλιτώσουν τον βουλευτή από τη μανία των αγνώστων ενώ απειλήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Όπως όμως αναφέρουν οι ρεπόρτερ του pontos-news.gr, μεγάλο όγκο χημικών δέχτηκαν οι Πόντιοι – άνδρες, γυναίκες και παιδιά που διαδήλωναν ειρηνικά. Υπό τις συνθήκες, αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο.

Κατά δήλωση του ίδιου του βουλευτή Γ. Κουμουτσάκου στο newpost.gr, του επιτέθηκαν χρυσαυγίτες λέγοντάς του: «Τι τον κρατάτε τον Φίλη; Τι κάνατε εσείς για να παραιτηθεί; Όλοι ίδιοι είστε!». Ο βουλευτής μπήκε εμφανώς ταραγμένος στη Βουλή και μίλησε για την άδικη επίθεση που δέχτηκε αποδίδοντάς την σε «ακραία στοιχεία» εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση κατά του Νίκου Φίλη.

Μετά το περιστατικό τα πνεύματα ηρέμησαν και οι Πόντιοι διαδηλωτές επέστρεψαν στο σημείο έχοντας απέναντί τους τις διμοιρίες ΜΑΤ, που στάθηκαν πλάι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η πλατεία ξαναγέμισε και ο κόσμος δυναμικά συνέχισε να φωνάζει συνθήματα αξιώνοντας το δίκιο του.

Είχε προηγηθεί η έκκληση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος να μην διασπαστούν εξαιτίας μιας πρόκλησης. Η ΠΟΕ κάλεσε τον κόσμο να επιστρέψει, σεβόμενος το Μνημείο και το χώρο, και να παραμείνει εκεί έως ότου επιστρέψει η επιτροπή που είχε πάει στη Βουλή για να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος Τοπαλίδης, επιστρέφοντας ενημέρωσε τον κόσμο για την επίδοση και ξεκαθάρισε ότι ο ποντιακός κόσμος που αγωνίζεται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας καταδικάζει κάθε πράξη βίας.