5 Νοέμβριος 2015, 19:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2015, 21:26

Συλλαλητήριο-απάντηση στον Φίλη και στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα

  • Συλλαλητήριο-απάντηση στον Φίλη και στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Και στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, για τις δηλώσεις του υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη που αμφισβητούν τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.

Το συλλαλητήριο θα γίνει τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, στις 16:00, στην πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ με την οποία καλεί όλους τους Έλληνες, ποντιακής καταγωγής και μη, να παραβρεθούν αναφέρει τα εξής:

«Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συνεχίζει δυναμικά, και καλεί όλους τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής και μη σε μια μεγάλη δυνατή κινητοποίηση προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον ποντιακό ελληνισμό.

»Μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας αλλά και τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.

»Επειδή, η παραμονή του Αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια. Επειδή, η ύπουλη επέμβαση στην παιδεία θανατώνει την μνήμη του μέλλοντος. Επειδή οι νομοθετικές παλινωδίες στο θέμα των συντάξεων εμπαίζουν τους υπερήλικες ομογενείς.

»Επειδή, πλέον, οι προθέσεις τους δεν κρύβονται, η απάντηση του ποντιακού ελληνισμού θα είναι άμεση και έντονη.

»Όλοι μαζί ο κόσμος, τα σωματεία με τα λάβαρα, οι προσφυγικοί σύλλογοι  θα είμαστε εκεί δυναμικά στον αγώνα!».