6 Νοέμβριος 2015, 08:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2015, 08:10

Ποντιακή νεολαία και ΠΑΟΚ στο πλευρό των προσφύγων στην Ειδομένη

  • Ειδομένη: Στην εισαγγελία Κιλκίς για τους εγκλωβισμένους μετανάστες
    (Φωτ.: Φίλιππος Φασούλας για το pontos-news.gr)

Στο πλευρό των Σύρων προσφύγων στην Ειδομένη θα βρεθούν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής νεολαίας και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προσφέροντάς τους ανθρωπιστική βοήθεια (φαρμακευτικό υλικό και ρούχα).

Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία που γίνεται στο πλαίσιο των αποφάσεων της 2ης Συνδιάσκεψης νέων Ποντίων από ολόκληρο τον κόσμο, που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του Οκτωβρίου.

Οι 500 σύνεδροι είχαν δεσμευτεί ότι θα προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια προς τους πρόσφυγες γιατί –όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους– γνωρίζουν πολύ καλά από τις οικογένειές τους τι θα πει προσφυγιά.

Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας επικοινώνησε με τους γιατρούς-εθελοντές που είναι στο πλευρό των προσφύγων και πληροφορήθηκε τις ανάγκες που υπάρχουν.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στην εταιρεία Medochemie LTD (Κύπρος), οι οποίες άμεσα ανταποκρίθηκαν και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την πρωτοβουλία των νέων Ποντίων. Μεταξύ άλλων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μαζί με την Επιτροπή Νεολαίας, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στην περιοχή του Κιλκίς, σκοπεύουν να διοργανώσουν για τους πρόσφυγες μικρής ηλικίας αθλητικές δραστηριότητες, έτσι ώστε να ξεχάσουν για λίγο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Επίσης, στην περιοχή θα μεταβεί και αντιπροσωπεία παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.