4 Νοέμβριος 2015, 14:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αύγουστος 2017, 12:45

Ασύλληπτη ποινή στον πρόεδρο της Τράμπζονσπορ για σεξιστικά σχόλια

  • Ασύλληπτη ποινή στον πρόεδρο της Τράμπζονσπορ για σεξιστικά σχόλια
    Ο πρόεδρος της Τράμπζονσπορ

Σαράντα εβδομάδες, όσο διαρκεί η περίοδος κύησης μιας γυναίκας επέβαλε στον Ιμπραχίμ Χατζιοσμάνογλου να παραμείνει εκτός γηπέδων, η Πειθαρχική Επιτροπή ποδοσφαίρου της Τουρκίας. Η πρωτότυπη αυτή ποινή που συνοδεύεται από πρόστιμο περίπου 50.000 ευρώ, επιβλήθηκε στον πρόεδρο της Τράμπζονσπορ για δηλώσεις του που έγιναν μετά από αγώνα με την Γκαζίαντεπσπορ την 28η Οκτωβρίου. Είχε προηγηθεί η παράνομη κράτηση (!) του διαιτητή από στελέχη της Τράμπζονσπορ.

Είχε πει τότε ο Χατζιοσμάνογλου: «Αν πρόκειται να πεθάνουμε, θα πεθάνουμε σαν άντρες. Δεν θα ζήσουμε σαν γυναίκες· κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας το επιβάλει».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, πράγμα που τον ανάγκασε να απολογηθεί ισχυριζόμενος ότι δεν ήθελε να προσβάλει τις γυναίκες. «Και η μάνα μου γυναίκα είναι», είπε προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Για την ομηρία του διαιτητή και άλλων παραγόντων, που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από παρέμβαση του Ερντογάν (!) το δικαστήριο επέβαλε ποινές στα στελέχη της Τράμπζονσπορ εννέα ετών και 26 ημερών και πρόστιμο περίπου 700.000 ευρώ!