3 Νοέμβριος 2015, 18:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Νοέμβριος 2015, 18:08

Για την υπόθεση Φίλη ο Κ. Φωτιάδης καλεί τους Πόντιους βουλευτές να παραιτηθούν

  • Η ιστορία των Ελλήνων του Πόντου στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παύλου Μελά
    Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φωτιάδης κατά την ομιλία του στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ότι αναγνωρίζει τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν αποδέχεται πως η σφαγή 353.000 Ελλήνων του Πόντου από τις δυνάμεις του Κεμάλ ήταν γενοκτονία, ο καθηγητής Ιστορίας και ερευνητής της Ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού Κωνσταντίνος Φωτιάδης έκανε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook: «Καλύτερο υπερασπιστή στον πλανήτη δεν θα μπορούσαν να βρουν οι Τούρκοι από τον Νίκο Φίλη που δεν σέβεται τους 353.000 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, που υπέφεραν τα πάνδεινα στη μητριά Ελλάδα». 

Συνεχίζοντας αναφέρει πως περιμένει την άμεση ανταπόκριση από τους πρόσφυγες βουλευτές καθώς και μια απάντηση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας τη λύπη του «για την αριστερά που χρόνια αγωνιστήκαμε».

«Οι Πόντιοι χωρίς την αναγνώριση της γενοκτονίας δεν έχουμε λόγο ύπαρξης, γιατί δεν έχουμε πια ιστορία.  Άμεση παραίτηση όλων των Πόντιων βουλευτών διαφορετικά να μην επιστρέψουν στις έδρες τους»

Στην ανάρτησή του ο καθηγητής σημειώνει ακόμα ότι «ο Φίλης και οι όμοιοι του είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της πατρίδας από τους καταχραστές του Δημόσιου χρήματος».