3 Νοέμβριος 2015, 16:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Νοέμβριος 2015, 16:13

«Προσωπική μου άποψη» λέει σήμερα ο Φίλης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • «Προσωπική μου άποψη» λέει σήμερα ο Φίλης για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Χωρίς να έχουν καν συμπληρωθεί 24 ώρες από τη συνέντευξη του Νίκου Φίλη στον Νίκο Χατζηνικολάου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε τις θέσεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων, κύκλοι του υπουργείου προσπαθούν να λειτουργήσουν ως… κυματοθραύστες απέναντι στις αντιδράσεις.

Πηγές του υπουργείου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνουν λόγο για ήδη εκπεφρασμένη προσωπική άποψη του υπουργού ο οποίος πάντως «δεν αμφισβητεί την επίσημη θέση της Ελλάδας στο ζήτημα». Παρ’ όλα αυτά, και κατά τη χθεσινή του συνέντευξη, ο Νίκος Φίλης ισχυρίστηκε και πάλι ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη γενοκτονία και στην αιματηρή εθνοκάθαρση.

Ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν να καταδικάσουν την επιμονή Φίλη στην άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων, είναι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Το κόμμα της συγκυβέρνησης, δια στόματος της εκπροσώπου του Μαρίνας Χρυσοβελώνη, σπεύδει να διευκρινίσει ότι δεν υιοθετεί την συγκεκριμένη τοποθέτηση. «Θεωρούμε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να εκμηδενίσουμε τον σχεδιασμένο τραγικό ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι θυσιάστηκαν με βίαιο τρόπο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, και οι χρήστες των social media επιτίθενται στον υπουργό Παιδείας. Πολλοί ζητούν τη φυλάκιση του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, ενώ το hastag #filis_genoktonia είναι μέσα στα trends του ελληνικού Twitter. Στο Facebook χρήστες έφτιαξαν σελίδα με την οποία ζητούν την παραίτηση Φίλη από τη θέση του υπουργού Παιδείας.

Παράλληλα, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και οι διάφορες «πειραγμένες» φωτογραφίες.