3 Νοέμβριος 2015, 15:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Νοέμβριος 2015, 14:43

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τον αγώνα Ολυμπιακού-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

  • Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τον αγώνα Ολυμπιακού-Ντιναμό Ζάγκρεμπ
    (φωτ.: Flickr)

«Αρματωμένοι» με λοστούς, μπετόβεργες, ξύλινα δοκάρια, πέτρες και καπνογόνα κατέβαιναν στην Αθήνα οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικού μπλόκου στα διόδια Μοσχοχωρίου.

Η αστυνομία είχε πληροφορίες για ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών ενόψει του αυριανού αγώνα Ολυμπιακός-Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Champions League. Στην Αθήνα βρίσκονται ήδη 100 οπαδοί της Ντιαναμό Ζάγκρεμπ (οι οποίοι είναι αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού), ενώ οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα φαίνεται ότι ταξίδευαν στην Αθήνα για βοήθεια στους (αδελφοποιημένους) οπαδούς του Ολυμπιακού.

Το κλίμα είναι εδώ και βδομάδες φορτισμένο. Πριν από τον αγώνα του Βελιγραδίου, δύο Έλληνες δημοσιογράφοι είχαν δεχθεί επίθεση από Κροάτες οπαδούς.

Στην Ελληνική Αστυνομία επικρατεί συναγερμός ενώ εντατικοποιούνται και οι έλεγχοι. Παρά το γεγονός ότι η UEFA έχει απαγορεύσει τη μετακίνηση οπαδών, και παρά το γεγονός ότι οι Κροάτες δεν έχουν εισιτήρια για τον αγώνα, ζητούμενο είναι να αποφευχθεί η συνάντηση οπαδών έξω από το Καραϊσκάκη.