3 Νοέμβριος 2015, 14:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Νοέμβριος 2015, 15:42

Δεν είναι ποντιακό ανέκδοτο: Ο υπουργός Παιδείας αρνείται δημοσίως και ευθαρσώς τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Δεν είναι ποντιακό ανέκδοτο: Ο υπουργός Παιδείας αρνείται δημοσίως και ευθαρσώς τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Συμέλα Παντζαρτζή)

Τα έλεγε ως δημοσιογράφος. Τα λέει και ως πολιτικός και δη ως υπουργός Παιδείας. Όχι, δεν είναι ποντιακό ανέκδοτο. Ο νυν υπουργός Παιδείας της Ελλάδας αρνείται δημοσίως και ευθαρσώς την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!

Και δεν θα μπορούσε να δώσει πιο σαφή απάντηση στα ερωτήματα του ποντιακού χώρου για το αν εμμένει στις απόψεις του περί Γενοκτονίας. Όσοι παρακολούθησαν χθες την συνέντευξή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό», θα έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν άκουσαν τις απόψεις του για τη Γενοκτονία.

Το σοκ βέβαια έρχεται όταν συνειδητοποιείς το βάρος που έχουν τέτοιες απόψεις, όταν αυτές εκφράζονται από Έλληνα πολιτικό και μάλιστα τον υπουργό Παιδείας!

Και διερωτώμαι, όπως φαντάζομαι και πολλοί άλλοι: Τι έχουμε να κερδίσουμε γενικώς από τον κ. Φίλη; Τι μας προσφέρει αυτός που μεταξύ όλων των άλλων θεωρεί και πενταροδεκάρες την αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και κάθε τρεις και λίγο προκαλεί με δηλώσεις του; Η επιλογή του κ. Φίλη στη θέση του υπουργού Παιδείας αποτελεί ένα ακόμη λάθος –ίσως από τα σημαντικότερα- της  νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το ότι παραμένει, δε, ακόμη στη θέση αυτή, είναι απλά τραγικό.

Κύριε Φίλη, δεν ξέρω τι σημαίνει στο δικό σας λεξικό ο όρος «γενοκτονία». Για ολόκληρο τον ελληνισμό όμως και ειδικά τον ποντιακό, το άκουσμά της και μόνο προκαλεί τουλάχιστον ταχυκαρδία και σφίξιμο στο στομάχι, ακόμη και μετά τόσες γενιές από τα συμβάντα της Γενοκτονίας.

Η Γενοκτονία των Ποντίων και των υπόλοιπων Ελλήνων και χριστιανικών λαών από τους Τούρκους είναι γεγονός πέρα για πέρα αληθινό· σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στρατηγικά και μεθοδικά.

Δεν το έχουμε βγάλει από το μυαλό μας εμείς οι Πόντιοι. Υπάρχουν ντοκουμέντα, αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες.

Κύριε Φίλη παραιτηθείτε γιατί μαζεύονται πολλά…

Γιάννης Κωστελίδης