3 Νοέμβριος 2015, 10:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Νοέμβριος 2015, 10:36

Πού θα φθάσουν τελικά τα τέλη κυκλοφορίας 2016

  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Ενδεχομένως και να μην υπάρχει άνθρωπος σ’αυτή τη χώρα που να ξέρει τι ακριβώς θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας το 2016, αφού το οικονομικό επιτελείο ακόμα επεξεργάζεται σενάρια! Ένα πράγμα είναι μόνο σίγουρο· θα υπάρξουν αυξήσεις.

Πληροφορίες θέλουν τα τέλη κυκλοφορίας να αυξάνονται από 30 έως 200 ευρώ για το 2016, ενώ το 2017 δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα καταργηθούν οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές. Μάλιστα εκτιμάται ότι θα υπάρξει «οριζόντια» κατάργηση τους σε υβριδικά και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα κληθούν να πληρώσουν 30-50 ευρώ, και περισσότερα εκείνοι που πλήρωναν μικροποσά για τα δικά τους οχήματα.

Επικρατέστερο σενάριο
Η κυβέρνηση φέρεται να προσανατολίζεται στην εφαρμογή σχεδίου πολύ σκληρού ακόμα και για εκείνους που επένδυσαν την τελευταία πενταετία για να αγοράσουν «πράσινο» ή καινούριο αυτοκίνητο και να απαλλαχθούν από το βραχνά των τελών κυκλοφορίας. Στα καινούργια ΙΧ αναμένεται να μπει πρόσθετο τέλος μεγάλου κυβισμού (π.χ. από 2.000 κυβικά και άνω), πέραν του τέλους κυκλοφορίας που θα υπολογίζεται με τους ρύπους. Ελάφρυνση ίσως δουν μόνο όσοι έχουν αυτοκίνητα ηλικίας άνω των 10 ετών.