2 Νοέμβριος 2015, 23:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Νοέμβριος 2015, 22:54

Άκυρη η απόφαση Σκουρλέτη για τα μεταλλεία χρυσού;

  • Άκυρη η απόφαση Σκουρλέτη για τα μεταλλεία χρυσού;
    Πορεία διαμαρτυρίας για τις καταστροφές στις Σκουριές (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ιγκόρ Ταλάεβιτς)

Την ακύρωση της απόφασης του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη, με την οποία μπήκε «λουκέτο» στα μεταλλεία χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», στη Χαλκιδική, αποφάσισε, κατά πληροφορίες, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την ίδια απόφαση, ακυρώνεται και το σχετικό έγγραφο της προϊσταμένης της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων.

 Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Σκουρλέτης είχε ανακαλέσει τη λειτουργία των μεταλλείων με το σκεπτικό πως οι προβλεπόμενες δοκιμές των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και των Σκουριών έπρεπε να γίνουν επιτόπου, εντός των εγκαταστάσεων και όχι στους χώρους της εταιρείας Qutotec, στη Φινλανδία. Ωστόσο, οι σύμβουλοι επικρατείας αποφάσισαν, κατά πληροφορίες, να κάνουν δεκτές τις προσφυγές της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και των εργαζομένων.

Αργότερα, με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρίου, διευκρίνισε ότι δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι σχετικές αποφάσεις για την υπόθεση των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

«Από το γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοινώθηκε ότι επί των υποθέσεων της εταιρείας ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., οι οποίες εκδικάσθηκαν στην Ολομέλεια του δικαστηρίου δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις.

»Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί. Κάθε άλλη είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.