2 Νοέμβριος 2015, 22:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Νοέμβριος 2015, 20:55

Προβλήματα και καθυστερήσεις πτήσεων στην Ευρώπη λόγω ομίχλης

  • Προβλήματα και καθυστερήσεις πτήσεων στην Ευρώπη λόγω ομίχλης
    Η πυκνή ομίχλη δημιούργησε πολλά προβλήματα στη Βρετανία (Φωτ.: EPA/Andy Rain)

Πυκνή ομίχλη κάλυπτε για όλη τη διάρκεια της μέρας μεγάλο τμήμα της βόρειας και δυτικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα σε πολλά αεροδρόμια, με ακυρώσεις πτήσεων κυρίως στο Χίθροου του Λονδίνου αλλά και μεγάλες καθυστερήσεις στο Άμστερνταμ και τη Φρανκφούρτη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) ανέφερε επίσης καθυστερήσεις στην εκτέλεση πτήσεων στο Παρίσι, τη Στουτγάρδη, το Βερολίνο, το Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες. «Είναι σπάνιο να έχουμε ομίχλη που επηρεάζει τόσα πολλά αεροδρόμια. Παρατηρούμε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις» ανέφερε εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας.

Σε όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών σημειώθηκαν καθυστερήσεις συνολικής διάρκειας 122.000 λεπτών σύμφωνα με τον Eurocontrol.

Λόγω της ομίχλης, η ορατότητα στο Χίθροου και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ήταν μικρότερη των 100 μέτρων. Στο διεθνές αεροδρόμιο του Λονδίνου ματαιώθηκαν 122 πτήσεις και ένας εκπρόσωπος είπε ότι έχει κινητοποιηθεί επιπρόσθετο προσωπικό στους τερματικούς σταθμούς για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες.


Φρανκφούρτη (φωτ.: EPA/Boris Roessler)

Στη Βρετανία, αναφέρθηκαν επίσης καθυστερήσεις στα αεροδρόμια του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ, της Γλασκόβης, του Μπέλφαστ, του Λιντς και του Κάρντιφ.

Μετά το μεσημέρι, η κατάσταση βελτιώθηκε σε ορισμένα αεροδρόμια, κυρίως στο Λονδίνο, όμως ταυτόχρονα επιδεινώθηκε σε άλλες περιοχές, όπως στο Λουξεμβούργο.