2 Νοέμβριος 2015, 22:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Νοέμβριος 2015, 21:31

Αυξήσεις για τους δικαστικούς επιμελητές

  • Ν. Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας
    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Μπορεί να ακούμε συνεχώς για μειώσεις συντάξεων και περικοπές μισθών, ωστόσο κάποιοι στον καιρό του μνημονίου 3 πήραν αύξηση! Ο λόγος για τους δικαστικούς επιμελητές, οι οποίοι –με απόφαση του Νίκου Παρασκευόπουλου– θα παίρνουν περισσότερη αμοιβή για τις πράξεις που διενεργούν.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι αμοιβές τους για τις πράξεις που διενεργούν, όπως είναι επιδόσεις δικογράφων ή άλλων εγγράφων και τη σύνταξη σχετικής έκθεσης, καθορίζονται στο ποσό των 35 ευρώ, εφόσον η επίδοση γίνεται έως δέκα χιλιόμετρα από την έδρα του δικαστικού επιμελητή.

Αντίστοιχα, καθορίζεται στα 55 ευρώ η αμοιβή εφόσον η επίδοση γίνεται από 11 έως 30 χλμ., στα 73 ευρώ εφόσον η επίδοση γίνεται από 31 έως 60 χλμ. και 95 ευρώ εφόσον η επίδοση γίνεται από 61 και άνω χλμ. Με την ίδια υπουργική απόφαση, οι αμοιβές των δικαστικών υπαλλήλων για τις κατασχέσεις καθορίζονται στα 660 ευρώ, ενώ η σύνταξη αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης πλειστηριασμού καθορίζεται στα 400 ευρώ.

Παράλληλα αναπροσαρμόζονται και οι αμοιβές για όλο το φάσμα των εργασιών που πραγματοποιούν.