2 Νοέμβριος 2015, 19:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Νοέμβριος 2015, 18:56

Μπάχαλο με όσους πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ στην ώρα τους

  • Νέα εφαρμογή του Taxisnet για ρύθμιση και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών
    (Φωτ.: ert.gr)

Mε καθυστέρηση από 2 έως και 7 μέρες πιστώνονται στις ΔΟΥ οι πληρωμές φόρων εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και λοιπών φορολογικών επιβαρύνσεων, τις οποίες πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι μέσω τραπεζών, το διήμερο 29 και 30 Οκτωβρίου.

Οι λογαριασμοί τους στο Τaxisnet δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί με τα στοιχεία για πληρωμές του διημέρου 29-30 Οκτωβρίου και οι οφειλές φαίνονται να έχουν μείνει απλήρωτες!

Η αιτία για την καθυστέρηση της πίστωσης των ποσών και της ενημέρωσης του συστήματος Taxisnet (σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών) είναι το αυξημένο πλήθος των συναλλαγών πληρωμής φόρων κατά τις δύο τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου.

Βεβαίως όταν το υπουργείο κάνει ελέγχους ή θέλει να κάνει κατασχέσεις τότε περιέργως γίνεται άμεση ενημέρωση των στοιχείων των φορολογουμένων.

Από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ.Γ.Δ.Ε. έγινε γνωστό ότι η πίστωση των οφειλών για πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν σε πιστωτικά ιδρύματα στις 29 και 30 Οκτωβρίου πραγματοποιείται σταδιακά. Προβλήματα όμως θα αντιμετωπίσουν όσοι φορολογούμενοι ενδεχομένως θελήσουν στο μεσοδιάστημα να λάβουν βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας, καθώς θα εμφανίζονται με ληξιπρόθεσμο χρέος παρότι έχουν πληρώσει.