1 Νοέμβριος 2015, 15:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Νοέμβριος 2015, 14:26

Με αφορμή την ημέρα των πολυτέκνων

  • Με αφορμή την ημέρα των πολυτέκνων
    Παιδιά πολυτέκνων σε εκδήλωση της ΑΣΠΕ (Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων)

Σήμερα, 1η Νοεμβρίου, είναι η ημέρα των πολύπαθων πολυτέκνων που τα τελευταία χρόνια βάλλονται από το ανάλγητο κράτος, το οποίο τους στερεί προνόμια που τους είχαν δοθεί (φορολογικές ελαφρύνσεις, επιδόματα, μετεγγραφές των παιδιών τους στα Πανεπιστήμια κτλ.).

Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά μαρτυρεί ότι οι κυβερνώντες την τελευταία πενταετία, είχαν ως στόχο να αφανίσουν τους πολύτεκνους, αδιαφορώντας αν σε 50 χρόνια οι ΄Ελληνες θα είναι στον τόπο τους μια ισχνή μειοψηφία…

Στα πολύ παλιά χρόνια, δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Η πολιτεία δεν μπορούσε και ούτε έδειξε οίκτο κι ενδιαφέρον να τους βοηθήσει. Όταν ο αρχηγός της οικογένειας «έφευγε» νωρίς στον άλλο κόσμο, η χήρα με τα ορφανά έβρισκαν στοργή μόνο στην Εκκλησία.

Κάποτε όμως έρχεται η αρχή και η αφορμή δόθηκε στους Βαλκανικούς πολέμους 1912-13 από ένα τυχαίο γεγονός, που έπεσε στην αντίληψη του τότε αρχιστρατήγου διαδόχου Κωνσταντίνου.


Επίστρατοι των Βαλκανικών πολέμων, αρκετοί από αυτούς είναι πολύτεκνοι, κάνουν ασκήσεις στους Στύλους Ολυμπίου Διός

Εκεί, στους Στύλους Ολυμπίου Διός, όσοι επιστρατεύθηκαν για να στελεχώσουν τον Στρατό, έκαναν καθημερινά γυμνάσια μπροστά στον Κωνσταντίνο και τον Βενιζέλο. Κάποια μέρα, μετά το τέλος των γυμνασίων, ο Διάδοχος είδε έναν επίστρατο να πλησιάζει μια γυναίκα και πέντε μικρά παιδάκια να τρέχουν κοντά του κι εκείνος να τ’ αγκαλιάζει… Τέτοιοι στρατιώτες, ήταν πολλοί.

Ο Κωνσταντίνος μετέφερε στους επιτελείς τον προβληματισμό του: «Αν ό μη γένοιτο, η οικογένεια αυτή, χάσει τον προστάτη της, τι μέλλει γενέσθαι;»

Την επομένη πληροφορείται ότι ο Αθηναίος Γ. Δεϊμέζης απέκτησε το 10ο παιδί του και δέχεται με χαρά να γίνει ανάδοχος. Τις επόμενες μέρες οι εφημερίδες ασχολούνται με τους πολύτεκνους, ο διάδοχος βαπτίζει παιδιά πολυτέκνων μακριά από τα φώτα της δημοσιότητος και όλοι οι επίστρατοι, αργότερα στον πόλεμο, θα τον αποκαλούν «κουμπάρο», όπως κι εκείνος!


Ο πολύτεκνος διάδοχος Κωνσταντίνος με επιτελείς του, υπέρμαχος των πολυτέκνων

Τότε ετέθη για πρώτη φορά, θέμα προστασίας τους από το Κράτος. Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου έγραψε: «Εις την μεθόριον αναχωρούν άνθρωποι που αφήνουν πέντε, έξι και επτά τέκνα ανήλικα εις την τύχην των.

»Αυτοί είναι ήρωες, πριν πολεμήσουν. Εγέννησαν έναν λαόν παιδιών… Είναι διπλόν καθήκον ένα μικρόν βοήθημα να δώσωμεν στην πολύτεκνη οικογένεια των επιστράτων, που εισφέρει στο Έθνος την θυσία του αφ’ ενός και την υπηρεσία του στον εθνικό πληθυσμό».

Εκείνο το διάστημα οι πολύτεκνοι ίδρυσαν τον «Σύνδεσμο «Οικογενειακής και Κοινωνικής Άμυνας», ζήτησαν και πέτυχαν προνόμια, όπως η μείωση των φόρων κι ευχήθηκαν να αυξήσουν τα παιδιά «της Αμύνης» υπέρ της ευημερίας του Έθνους. 

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Συλλόγου έγινε στις 27-7-12 στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, (εκεί που σήμερα οι ΄Ελληνες είναι ισχνή μειοψηφία!) και τους ευλόγησε ο Μητροπολίτης Αθηνών.


Ο Παύλος Νιρβάνας που αποκαλούσε τους πολύτεκνους «ήρωες»

Ο φίλος τους Παύλος Νιρβάνας έγραφε: «Αν δεν αυξηθούν οι γεννήσεις, θα μείνουμε στο τέλος τρείς και ο κούκος! Ο Σύλλογος  πολυτέκνων να δώση το καλόν παράδειγμα. Τα μέλη του να αποκτήσουν από μία δωδεκάδα παιδιών και να τους μιμηθούν οι άλλοι. Είναι σύλλογος ηρώων  και αξίζουν της αγάπης μας».

Λίγα χρόνια αργότερα, τα επίσημα στοιχεία έδειχναν: Στις 100 οικογένειες αλιέων και ναυτικών 486 παιδιά. Στις 100 οικογένειες υπαλλήλων 306 παιδιά.

Στις 100 οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων 510 παιδιά! Έκτοτε η Πολιτεία ήταν αρωγός, με επιδόματα και διευκολύνσεις που κράτησαν εκατό χρόνια, ως τις μέρες μας, όταν κάποιοι σύγχρονοι  «Ηρώδηδες» βάλθηκαν να τους κυνηγούν, λες και σκοπός τους είναι να αφανίσουν το γένος των Ελλήνων.


Διαδήλωση πολυτέκνων

Κατάργησαν τις μετεγγραφές  πολυτέκνων φοιτητών, μείωσαν ή διέκοψαν επιδόματα, αύξησαν το όριο του αφορολογήτου, τιμωρώντας έτσι τους πολύτεκνους και αποθαρρύνοντας τους Έλληνες να τεκνοποιούν. 

Ιδού τα αποτελέσματα της τελευταίας τριετίας: Το 2013, οι γεννήσεις στην Ελλάδα έπεσαν πρώτη φορά κάτω από 100.000, από το 1921!

΄Ηταν 94.134 και οι θάνατοι 111.794 (17.660 περισσότεροι). Το 2014, θάνατοι 114.231 και γεννήσεις 93.452 με μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών (διαφορά 20.779). Το 2015 μέχρι 26 Οκτωβρίου η κατάσταση είναι εφιαλτική! Θάνατοι 99.300, γεννήσεις 75.377 (υπεροχή θανάτων 23.923!).

Τα νούμερα χτυπούν καμπάνα και όχι καμπανάκι, που οι κυβερνώντες δεν εννοούν να ακούσουν.