30 Οκτώβριος 2015, 23:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2015, 23:08

Βρετανοί αστυνομικοί θα επεμβαίνουν μέσω… Skype

  • Βρετανοί αστυνομικοί θα επεμβαίνουν μέσω… Skype
    (Φωτ.: EPA/Facundo Arrizabalaga)

Σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος, λόγω και των περικοπών στον προϋπολογισμό των αστυνομικών τμημάτων, οι Βρετανοί αστυνομικοί θα συνομιλούν πλέον με τα θύματα εγκληματικών ενεργειών μέσω... Skype αντί να μεταβαίνουν στα σπίτια τους.

Η αστυνομία της κομητείας Κέμπριτζσιρ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, ανέφερε ότι από την ερχόμενη Τρίτη θα εφαρμόσει αυτή τη μέθοδο στην πόλη Πίτερμπρο.

Στην περίπτωση που το αδίκημα δεν απαιτεί την κατεπείγουσα επέμβαση των αστυνομικών, αυτοί δεν θα μεταβαίνουν επί τόπου αλλά θα προτείνουν στα θύματα να μιλούν στο τηλέφωνο ή μέσω Skype.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν σε σπίτια ηλικιωμένων κατοίκων ή σε εκείνους που δεν έχουν εξοικειωθεί με τα νέα μέσα επικοινωνίας.

Η βασική ιδέα είναι να υπάρχει περισσότερη «ευελιξία» και μια πιο γρήγορη «αντίδραση» εκ μέρους των αστυνομικών. Έτσι, οι αστυνομικοί που περνούν υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα να πηγαινοέρχονται σε σπίτια, θα μπορούν στο εξής να περιπολούν στις γειτονιές, εκτιμά η Μέλανι Ντέιλς, η επικεφαλής της αστυνομίας του Πίτερμπρο.

Η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει ταυτόχρονα στην εξοικονόμηση χρημάτων, δεδομένου ότι η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον έχει προχωρήσει σε περικοπές στον προϋπολογισμό της αστυνομίας.