31 Οκτώβριος 2015, 12:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτώβριος 2015, 12:20

Την 1η του Νοέμβρη ο θηλασμός γίνεται γιορτή

  • Την 1η του Νοέμβρη ο θηλασμός γίνεται γιορτή
    (Φωτ.: Facebook)

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου διεξάγεται φέτος ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας, εγκαινιάζοντας τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, από 1-7 Νοεμβρίου.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, που διοργανώνει τον 5ο θηλασμό προσκαλεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ., τις μητέρες και τα παιδιά τους, σε 50 σημεία ανά την Ελλάδα, σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση εκ νέου της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Στις ομάδες του θηλασμού, μητέρες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό (WABA), την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF το 1992.

Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που εορτάζεται στην Ελλάδα 1-7 Νοεμβρίου, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις της με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) ώστε να εξαπλωθεί το μήνυμα «Θηλασμός και Εργασία: Μπορεί να Δουλέψει!».