31 Οκτώβριος 2015, 08:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2015, 19:58

Χειμωνιάτικος καιρός το Σάββατο – Αναλυτική πρόγνωση

  • Χειμωνιάτικος καιρός το Σάββατο – Αναλυτική πρόγνωση
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σπύρος Τσαντόπουλος)

Με χειμωνιάτικο καιρό φεύγει ο Οκτώβριος. Το Σάββατο, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια και πιθανές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 6 έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Χαμηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια.

Στην Αττική νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και κατά περιόδους έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση από τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις σε Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στο νότιο Ιόνιο. Βαθμιαία ύφεση των φαινόμενων από τη νύχτα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 6 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και από τη νύχτα στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.