30 Οκτώβριος 2015, 13:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2015, 11:51

Ελπίδες δημιουργίας Λαογραφικού Μουσείου από την Ένωση Ποντίων Πιερίας

  • Ελπίδες δημιουργίας Λαογραφικού Μουσείου από την Ένωση Ποντίων Πιερίας
    Το ΔΣ της Ένωσης Ποντίων Πιερίας με τον πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Διονύση Πασχάλη

Μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση είχε πρόσφατα το ΔΣ της Ένωσης Ποντίων Πιερίας με τον πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Διονύση Πασχάλη. Τον ποντιακό σύλλογο υποδέχτηκε στους χώρους του Ιδρύματος στον Κόμβο Λιτοχώρου, ο Δ. Πασχάλης και οι δύο πλευρές είχαν μια συζήτηση σε θερμό και φιλικό κλίμα.

Το ΔΣ της Ένωσης Ποντίων Πιερίας ζήτησε από τον πρόεδρο οικονομική ενίσχυση προσκειμένου να επαναλειτουργήσει το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου, να συντηρηθούν τα σημαντικά του εκθέματα και να διαμορφωθεί ο κατάλληλος χώρος που θα τα στεγάσει.

«Μετά τη συνάντηση, μπορούμε να ελπίζουμε ότι σύντομα το Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, θα ανοίξει τις πύλες του και τα εκθέματα και οι μνήμες των προγόνων μας επιτέλους θα αποκτήσουν τη στέγη που τους αρμόζει» ανέφερε το ΔΣ του συλλόγου.

Σύμφωνα την ανακοίνωση του συλλόγου, ο Δ. Πασχάλης εξέφρασε την συμπαράσταση και την αμέριστη στήριξή του αναγνωρίζοντας τη σημαντική ιστορική και πολιτιστική αξία της προσπάθειας που καταβάλλει ο σύλλογος.