30 Οκτώβριος 2015, 08:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2015, 10:27

Στη Βουλή ο Τσίπρας για το προσφυγικό

  •  Στη Βουλή ο Τσίπρας για το προσφυγικό
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Tην άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα για το προσφυγικό ζήτημα, το Κυπριακό και το Σκοπιανό, ζήτησαν βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα.

Οι δώδεκα βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην Επιτροπή (Γ. Κουμουτσάκος, Σ. Αναστασιάδης, Σ. Βούλτεψη, Αδ. Γεωργιάδης, Κ. Καραγκούνης, Όλ. Κεφαλογιάννη, Ι. Κεφαλογιάννης, Ντ. Μπακογιάννη, Ν. Παναγιωτόπουλος, Ι. Πλακιωτάκης, Κ. Τασούλας και Κ. Τσιάρας), με επιστολή τους γνωστοποιούν ότι επιθυμούν να λάβουν ουσιαστική ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά καθώς υπάρχουν εξελίξεις «σε κρίσιμα θέματα και μέτωπα της εξωτερικής μας πολιτικής, ενώ ταυτόχρονα η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση έχει προφανείς σοβαρές συνέπειες για τη χώρα».

Επισημαίνουν πως η ενημέρωση της Βουλής είναι αναγκαία, αφού δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική αναφορά από τον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Επίσης ότι, η συγκεκριμένη Επιτροπή παραμένει «ανενεργή» για περίπου δέκα μήνες.

Την ίδια στιγμή και οι βουλευτές του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης και Σπ. Λυκούδης ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων την άμεση σύγκλησή της σημειώνοντας πώς «το διεθνές περιβάλλον της χώρας μας χαρακτηρίζεται τους τελευταίους μήνες από εξαιρετική ρευστότητα, ενώ οι διεθνείς μας σχέσεις είναι πλέον ζωτικής σημασίας για την σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή και στο εσωτερικό της χώρας».

Ανάλογο αίτημα κατέθεσαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβερδος, Θ. Θεοχαρόπουλος και Ο. Κωνσταντινόπουλο.