28 Οκτώβριος 2015, 13:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτώβριος 2015, 14:29

Πλήθος κόσμου στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας

  • Πλήθος κόσμου στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιάννης Κολεσίδης)

Έντονα συναισθήματα προκάλεσε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας, την οποία παρακολούθησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εκπρόσωποι των κομμάτων και της εκκλησίας και πλήθος κόσμου.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των θεατών. Ιδιαίτερα σε στιγμές όπως εκείνη όπου ένα κοριτσάκι με τα κινητικά προβλήματα, από το 173ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, παρέλασε με το αναπηρικό αμαξίδιο.

Στην παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον του υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη, συμμετείχαν 296 σχολεία και παρέλασαν συνολικά 1.296 μαθητές. Ήταν όλα τα σχολεία της Α' Αθηνών, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, καθώς ,επίσης και το σώμα Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού και ομάδα των special Olympics.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νικος Φίλης επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.


Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι επίκαιρο, είναι μήνυμα ζωντανό, κατά του ναζισμού, κατά του πολέμου, κατά του φασισμού, ένα μήνυμα τόσο επίκαιρο στις μέρες μας», δήλωσε αρχικά ο υπουργός Παιδείας.

Η Ελλάδα, επισήμανε ο Ν. Φίλης, κάνει ό,τι μπορεί, πιστή στη δημοκρατική παράδοσή της. «Γνωρίζει απο προσφυγιά και γνωρίζει να ανταποκρίνεται όταν η ιστορία το απαιτεί», πρόσθεσε κι αφού συνεχάρη τα παιδιά και όλους τους συντελεστές της παρέλασης, ανέφερε ότι θεμέλιο της δημοκρατίας είναι το δημόσιο σχολείο.