27 Οκτώβριος 2015, 14:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2015, 14:38

Με περηφάνια και λαμπερό ήλιο η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

  • Με περηφάνια και λαμπερό ήλιο η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (φωτο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Με κιγκλιδώματα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά με σύμμαχο έναν λαμπερό ήλιο και αποσπώντας πολλές φορές το θερμό χειροκρότημα των πολλών θεατών, η μαθητιώσα νεολαία της Θεσσαλονίκης παρέλασε στην οδό Τσιμισκή τιμώντας την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ».

Η μαθητική παρέλαση, που ξεκίνησε από τη διασταύρωση της οδού Τσιμισκή με την Παύλου Μελά και ολοκληρώθηκε στη συμβολή της πρώτης με την Ίωνος Δραγούμη διεξήχθη ομαλά, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη.

Μικρή παραφωνία στο εορταστικό κλίμα ήταν μια ομάδα ατόμων στην οδό Αριστοτέλους, η οποία ανάρτησε πανό και φώναξε συνθήματα κατά του φράκτη στον Έβρο, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να πάρει μέρος στην πορεία στον Έβρο στις 31 Οκτωβρίου.

Στην παρέλαση πήραν μέρος σχολεία που όρισε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς και τα τμήματα των σημαιοφόρων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες αναπτερώνουν την ελπίδα του λαού με στόχο τη δημιουργία και την έξοδο από την κρίση. Θα πρέπει να συνθέσουμε δύο από τις αρετές που έχουμε σαν Έλληνες. Την αλληλεγγύη και τη γενναιότητα», είπε, λίγο μετά το τέλος της παρέλασης, ο Γ. Αμανατίδης.

«Οι μαθητές μας βρίσκονται σε αδιέξοδο και είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την οικονομία που θα τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν τα όνειρά τους πράξη και όχι να επιλέγουν τη φυγή στο εξωτερικό», ανέφερε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Την αντίθεσή του στις μαθητικές παρελάσεις εξέφρασε για μία ακόμα φορά από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ασχολήθηκε και με τα… τακούνια των μαθητριών. «Μου έκανε εντύπωση ότι δεν φορούσαν τακούνια τα κορίτσια. Μέχρι πέρυσι δεν μπορούσαν να περπατήσουν με τα τακούνια...», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης