27 Οκτώβριος 2015, 18:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2015, 14:23

Γεννιέται η Ένωση Ποντιακών Σωματείων Πέλλας – Όλες οι λεπτομέρειες

  • Γεννιέται η Ένωση Ποντιακών Σωματείων Πέλλας – Όλες οι λεπτομέρειες
    Σύλλογος Ποντίων και Μιρκασιατών Άρνισσας

Όταν οι ποντιακοί σύλλογοι συσπειρώνονται και λειτουργούν ως ένα σώμα, το αποτέλεσμα είναι αδιαμφισβήτητο. Έτσι τα ΔΣ των ποντιακών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν την Ένωση Ποντιακών Σωματείων Νομού Πέλλας.

«Τα σημεία των καιρών είναι τέτοια που μας επιβάλουν να δημιουργήσουμε την Ένωση Ποντιακών Σωματείων Πέλλας έτσι ώστε να παίρνουμε από κοινού πρωτοβουλίες και αποφάσεις για τους συλλόγους μας» αναφέρουν οι εμπνευστές της ιδέας.

Ο στόχος της κίνησης αυτής είναι η ανάπτυξη της ομαδικότητας ανάμεσα στους συλλόγους, χωρίς βέβαια να επεμβαίνει η διοικούσα επιτροπή στα εσωτερικά τους.

Η διοργάνωση ημερίδων με αναφορές στον Πόντο αλλά και φεστιβάλ ποντιακών χορών, η αναβίωση ηθών και εθίμων, η συνεργασία ώστε να μην συμπίπτουν οι εκδηλώσεις συλλόγων και η σύσφιξη των σχέσεων είναι μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν στην υλοποίηση της ιδέας αυτής.

Για το λόγο αυτόν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ποντιακών συλλόγων Πέλλας το Σάββατο 7 Νοεμβρίου (στις 19:00) στο ΚΑΠΗ στη Δάφνη Σκύδρας.

  • Για περισσότερες πληροφορίες: 6949185030 (Ιάκωβος Ποτουρίδης).