27 Οκτώβριος 2015, 11:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2015, 11:10

Ο 16χρονος ασημένιος Πόντιος παλαιστής Μιχάλης Ιωσηφίδης μιλά στο pontos-news.gr (βίντεο)

  • Ο 16χρονος ασημένιος Πόντιος παλαιστής Μιχάλης Ιωσηφίδης μιλά στο pontos-news.gr (βίντεο)
    Ο νεαρός Βαλκανιονίκης φωτογραφίζεται για το pontos-news.gr
  • Ο 16χρονος ασημένιος Πόντιος παλαιστής Μιχάλης Ιωσηφίδης μιλά στο pontos-news.gr (βίντεο)
    Με τον προπονητή του Νίκο Αποστόλου

Με ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια επέστρεψε η Εθνική Ομάδα Πάλης από την Προύσα, όπου διεξήχθησαν οι Βαλκανικοί Αγώνες Παίδων από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου 2015.

Μεταξύ των 11 χωρών, η Ελλάδα επέστρεψε με ένα ασημένιο στην ελληνορωμαϊκή (Μ. Ιωσηφίδης) και τρία χάλκινα μετάλλια στην ελευθέρα πάλη (Γ. Πιλίδης, Θ. Κυριακίδης, Γ. Μαραγκόπουλος).

Ο Πόντιος αθλητής Μιχάλης Ιωσηφίδης από τον ΑΟ Λεοντίδες Άνω Λιοσίων, δεν κατάφερε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα να κρατήσει την ισχύ του κι έτσι έχασε από τον Τούρκο συναθλητή του την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, στην κατηγορία των 85 κιλών. «Λόγω τραυματισμού που είχα, είχα μείνει εκτός προπόνησης γύρω στις είκοσι ημέρες. Με δυσκολία περπατούσα… Δεν περίμενα να φτάσω τόσο ψηλά, να φτάσω τη δεύτερη θέση», δηλώνει στο pontos-news.gr ο Μιχάλης Ιωσηφίδης.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος, ο προπονητής του Νίκος Αποστόλου μας περιγράφει τον Μιχάλη ως ένα παιδί συγκροτημένο, με αρχές από το σπίτι και την οικογένεια, υπεύθυνο και με τεράστια άλματα ανόδου, που συνδυάζει τον αθλητισμό με τα γράμματα.

Ο Μιχάλης Ιωσηφίδης από τις Αχαρνές Αττικής είχε κατακτήσει επίσης, τον Μάρτιο του 2015, την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων που έγινε στον Μαραθώνα και την ένατη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βοσνία.

Gallery