26 Οκτώβριος 2015, 19:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτώβριος 2015, 18:52

Συνεχίζουν την απεργία οι φαρμακοποιοί

  • Ανοίγουν αύριο τα φαρμακεία
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Συμέλα Παντζαρτζή)

Τελικά χωρίς να βρεθεί  λύση έληξε η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Αυτό σημαίνει ότι τα φαρμακεία θα παραμένουν κλειστά, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΠΦΣ, Κώστα Λουράντου «η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση».

Όπως αναφέρει το συνδικαλιστικό όργανο των φαρμακοποιών ο υπουργός Υγείας δήλωσε άγνοια για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης, με την οποία δεν θα είναι υποχρεωτική η κατοχή πτυχίου για να ανοίξει κάποιος φαρμακείο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» για τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που θα αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Επίσης τόνισε πως το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να βρεθούν ασφαλιστικές δικλίδες, οι οποίες θα αποτρέψουν ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς, στην πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία της δημόσιας υγείας.