26 Οκτώβριος 2015, 13:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτώβριος 2015, 13:02

Τραγικός θάνατος Ταταυλιανού σε απίστευτο τροχαίο

  • Τραγικός θάνατος Ταταυλιανού σε απίστευτο τροχαίο
    Ιερός Ναός Αγ. Δημητρίου Ταταούλων (1913, Τα Ταταύλα, Παμφίλου Μελισσηνός)

Σε θρήνο εξελίχθηκε το ταξίδι Ταταυλιανών από την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου επρόκειτο να συμμετάσχουν σε εκδήλωση αποφοίτων της Αστικής Σχολής Ταταούλων στο Κουρτουλούς της Κωνσταντινούπολης.

Ένα από τα λεωφορεία που μετέφερε τους ταξιδιώτες προς την αγαπημένη πατρίδα όπου επρόκειτο να τιμηθεί και η εορτή του Αγίου Δημητρίου, ενεπλάκη το βράδυ της Παρασκευής σε ένα απίστευτο δυστύχημα στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 57χρονος Ιωάννης Βαφειάδης, απόφοιτος της Αστικής Σχολής Ταταούλων και παλαιός αθλητής του Αθλητικού Συλλόγου Κουρτουλούς στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Πόλης Απογευματινή, ο εκλιπών όσο ζούσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του κατοικούσε στην περιοχή Ερμέιντανι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα στην Εθνική έγινε όταν όχημα που ερχόταν από την αντίθετη ροή (από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα) προσέκρουσε στο διάζωμα, με αποτέλεσμα ο πίσω αριστερός τροχός του να αποκοπεί και εκσφενδονιζόμενος στον αέρα να πέσει στο μπροστινό τμήμα του τουριστικού λεωφορείου και να σπάσει το παρμπρίζ. Ο Γιάννης Βαφειάδης που έχασε τη ζωή του καθόταν στην τρίτη σειρά. Ο οδηγός του λεωφορείου, παρόλο που τραυματίστηκε από θραύσματα στο μάτι με κίνδυνο να το χάσει, κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο και δεν υπήρξαν άλλα θύματα. Άλλοι τρεις επιβάτες τραυματίστηκαν και ο οδηγός του ΙΧ.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένεια Γ. Βαφειάδη, η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 στο νεκροταφείο του Βύρωνα.

Η επιτροπή Αστικής Σχολής Ταταούλων εξέφρασε με ανακοίνωσή της τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του εκλιπόντος.