26 Οκτώβριος 2015, 11:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτώβριος 2015, 11:01

Δύο απώλειες για τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης

  • Δύο απώλειες για τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης

Ένας Rωμιός της Κωνσταντινούπολης, που συμμετείχε στην κοινοτική δράση της πολίτικης ομογένειας, στη Γερμανία και στην Ελλάδα, ο Ιάσων Πιλαφίδης, απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα.

Σε ψήφισμά της η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΩΜΚΩ), στης οποίας την ίδρυση πρωτοστάτησε, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και δηλώνει ότι θα εκπροσωπηθεί στην εξόδιο ακολουθία που θα γίνει στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στη Φρανφούρτη σε ημερομηνία που δεν προσδιορίζεται.

Στη μνήμη του Πιλαφίδη, Άρχοντα της ΜΧΕ, που διετέλεσε εκτός από μέλος του ΔΣ της ΟΙΩΜΚΩ και πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Γερμανίας, η Ομοσπονδία ανακοινώνει επίσης ότι θα προβεί σε δωρεά  προς τα κωνσταντινουπολίτικα φιλανθρωπικά Ιδρύματα.

Η ΟΙΩΜΚΩ εκφράζει επίσης βαθιά θλίψη για την απώλεια του δικηγόρου Κατερίνης Δημητρίου Γκελντή,  ο οποίος αγωνίστηκε για τα δίκαια του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης και προσέφερε σημαντικές  νομικές υπηρεσίες. Είχε μακρόχρονη συνεργασία με την ΟΙΩΜΚΩ υπέρ της επικράτησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Το ΔΣ αναγνωρίζοντας το σημαντικό  έργο του Δημητρίου Γκελντή θα αφιερώσει βιβλίο που θα εκδώσει για την Νομική Υπεράσπιση των Δικαίων του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.