25 Οκτώβριος 2015, 14:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτώβριος 2015, 14:01

Ντομπρόβσκις: Πιθανή η ανάπτυξη στο δεύτερο μισό του 2016

  • Ντομπρόβσκις: Η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει στις αρχές του 2017
    Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη στο δεύτερο μισό του 2016 εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο, Δευτέρα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τόνισε ότι υπάρχουν τα στοιχεία για να συμβεί αυτό αλλά προειδοποίησε ότι «άμεση προτεραιότητα είναι η εφαρμογή του προγράμματος και η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Στο θέμα του χρέους, ο Β. Ντομπρόβσκις έκανε λόγο για μακρύτερες περιόδους αποπληρωμής και χάριτος, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται στον σωστό δρόμο όταν έρθει η ώρα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, τόνισε ότι η νέα υπηρεσία για την υποστήριξη των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, που έχει δημιουργήσει η Κομισιόν, παρέχει ήδη βοήθεια στην Ελλάδα στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την εκταμίευση της υποδόσης των δύο δισ. ευρώ για την Ελλάδα, ανέφερε ότι «απαιτείται η υλοποίηση των συμφωνηθέντων προαπαιτουμένων».