25 Οκτώβριος 2015, 13:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτώβριος 2015, 13:07

Ενόχληση της κυβέρνησης για τα περί κέντρου υποδοχής 50.000 προσφύγων στην Αθήνα

  • Ενόχληση της κυβέρνησης για τα περί κέντρου υποδοχής 50.000 προσφύγων στην Αθήνα

Η ελληνική πλευρά δηλώνει άγνοια και ενόχληση έναντι του Βερολίνου αναφορικά με το δημοσίευμα του Spiegel. Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η Γερμανία και η ΕΕ ζητούν τη δημιουργία κέντρου στην Αθήνα για την υποδοχή έως και 50.000 προσφύγων.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Μουζάλα, η ελληνική κυβέρνηση πληροφορήθηκε από το γερμανικό περιοδικό σχετικά με την υποτιθέμενη πρόταση της Γερμανίας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία.

«Από την πλευρά τής Ελλάδας δεν υπάρχει τέτοια ιδέα», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε ότι «μας ανησυχεί που στο Spiegel γράφεται κάτι τέτοιο».

Σε περίπτωση που τεθεί το ζήτημα στην ιδιότυπη Σύνοδο Κορυφής που ζήτησε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Ι. Μουζάλας υπογράμμισε ότι η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι «όχι».

«Έχουμε πει επανειλημμένα και εγώ και ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τη χώρα μας ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων» τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι «δεν μπορούμε να φτιάξουμε».

Ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε πάντως ότι αυτό που έχει συζητήσει η ελληνική κυβέρνηση και έχει τύχει της αποδοχής της ΕΕ και του ΟΗΕ είναι το σχέδιο για τους δύο χώρους φιλοξενίας για 8.000- 10.000 ανθρώπων ο καθένας, έναν στην Αττική και έναν στη Μακεδονία.