24 Οκτώβριος 2015, 11:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2015, 11:06

Μεξικό: Εξασθενημένος αλλά επικίνδυνος ο τυφώνας «Πατρίσια» (βίντεο)

Ένας από τους πιο ισχυρούς τυφώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία, ο τυφώνας «Πατρίσια», πλήττει τις ακτές του Μεξικού (από την πλευρά του Ειρηνικού).

Ο πρόεδρος της χώρας, ωστόσο, έκανε λόγο για «λιγότερο σημαντικές» ζημιές συγκριτικά με τις προβλεπόμενες.  «Οι πρώτες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι οι ζημιές είναι λιγότερες από αυτές που αναμένονταν από έναν τυφώνα αυτού του μεγέθους», τόνισε ο Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Υπογράμμισε όμως ότι οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν στα καταφύγια αφού οι αρχές δεν είναι σε θέση να μειώσουν το επίπεδο επιφυλακής. «Το πιο επικίνδυνο μέρος της καταιγίδας δεν έχει ακόμη φθάσει στο έδαφός μας», συμπλήρωσε.

Ο τυφώνας έπληξε τις ακτές του Μεξικού με καταστροφικούς ανέμους που ξερίζωσαν δέντρα, παρέσυραν αυτοκίνητα και ανάγκασαν χιλιάδες κατοίκους και τουρίστες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και παραθαλάσσια θέρετρα.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Παραμένει όμως επικίνδυνος, καθώς θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες θεομηνίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στο δυτικό ημισφαίριο. Το φαινόμενο έπληξε ήδη περιοχές στην ακτή του Ειρηνικού και κινείται προς την ενδοχώρα.

Ο Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε απόσταση 401χλμ. από τη Γη, ανήρτησε στο twitter επιβλητικές φωτογραφίες του γιγάντιου τυφώνα, που σκέπαζε ένα μεγάλο κομμάτι της Υδρογείου με λευκό σύννεφο.