23 Οκτώβριος 2015, 19:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2015, 20:10

Θεομηνία στην Ύδρα με τεράστιες καταστροφές (φωτο–βίντεο)

  • Θεομηνία στην Ύδρα με τεράστιες καταστροφές (φωτο–βίντεο)
    (Φωτ.: fonitisydras.com)

Βιβλική καταστροφή προκάλεσε η νεροποντή που έπνιξε κυριολεκτικά την Ύδρα. Η σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε υπερχείλιση των χειμάρρων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο λιμάνι. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ η θάλασσα ήταν σα να βγήκε στη στεριά με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες σπίτια και καταστήματα. Βάρκες που ήταν αραγμένες στο λιμάνι παρασύρθηκαν, όπως και ό,τι άλλο βρήκε στο πέρασμά του το ορμητικό νερό.

Ο δήμαρχος του νησιού ζήτησε να κηρυχθεί η Ύδρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χατζηπέρου.


piraeuspress.gr

Από σφοδρές βροχοπτώσεις δοκιμάστηκε και η κεντρική και νότια Χαλκιδική, από την Κασσάνδρα και τη Σιθωνία μέχρι τα Μουδανιά και τον Πολύγυρο. Όμως και άλλες περιοχές όπως η Ηλεία και η Αττική μετρούν τις πληγές τους μετά τη θεομηνία της Πέμπτης.


Μελίσσια που έχουν παρασυρθεί από τη βροχή σε περιοχή της Ηλείας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

Μέχρι στιγμής άκαρπες είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που αγνοείται στο Καματερό. Η οικογένεια της εκφράζει φόβους ότι την παρέσυραν τα νερά αλλά δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί ούτε μετά τις εκτεταμένες έρευνες στους αγωγούς που οδηγούν στον Κηφισό. Η 40χρονη αγνοούμενη ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης από το σπίτι της με το αυτοκίνητό της, για να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο. Δεν έφθασε όμως ποτέ στον προορισμό της, ενώ ο σύζυγός της ανέφερε αργότερα στην αστυνομία ότι δεν μπορούσε να βρει πουθενά την γυναίκα του. Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Πυροσβεστικής και οι πυροσβέστες βρήκαν το αυτοκίνητό της, το οποίο είχε παρασυρθεί από το ρέμα Πικροδάφνης.

Θύμα της κακοκαιρίας ήταν μια τριώροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε στο ρέμα Εσχατιάς επίσης στο Καματερό.

Την Πέμπτη εξάλλου, την τελευταία του πνοή άφησε καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο ένας 40χρονος οδηγός αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής στο Μενίδι.

Gallery