25 Οκτώβριος 2015, 12:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτώβριος 2015, 11:45

Τζεζεριέ

  • Τζεζεριέ

Το pontos-news.gr σάς συστήνει τα πανεύκολα αραβικά καροτογλυκάκια
της Φεϊρούζ!

ΥΛΙΚΑ
  • 2 μεγάλα καρότα, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 φλ. τριμμένα μπισκότα ή 1 φλ. νιφάδες βρόμης
  • 1 φλ. τριμμένους ξηρούς καρπούς (μίγμα από αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια,
    καρύδια αλεσμένα στο μούλτι)
  • ¾ φλ. ζάχαρη
  • ¾ φλ. νερό
  • τρίμμα καρύδας για το ρολάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε το τριμμένο καρότο με τη ζάχαρη και το νερό. 
  2. Το βγάζουμε από τη φωτιά, και μόλις κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε στο σιροπιασμένο μίγμα τη βρόμη και τους ξηρούς καρπούς. 
  3. Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα σε τριμμένη καρύδα.


Πιο δροσερό δεν έχεις φάει…