23 Οκτώβριος 2015, 20:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2015, 20:39

Μετά τις καταιγίδες, κρύο και βοριάδες το Σάββατο

  • Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Μετά από δύο ημέρες έντονων βροχοπτώσεων, ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία το Σάββατο καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ωστόσο, η επικράτηση κατά τόπους θυελλωδών ανέμων (7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο) θα είναι η αιτία της κατακόρυφης πτώσης της θερμοκρασίας.

Στην Αττική νεφώσεις με βροχές τοπικά στα βόρεια και ανατολικά. Το πρωί θα είναι ισχυρές με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με ισχυρές βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά στις Κυκλάδες ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά και βόρεια μέχρι το απόγευμα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 18. Στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, και στα νότια μεταβλητοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.