23 Οκτώβριος 2015, 15:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2015, 15:23

Στην Κύπρο ο Ν. Κοτζιάς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

  • Στην Κύπρο ο Ν. Κοτζιάς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
    Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία (Φωτ. Αρχείου)

Στην Κυπριακή Δημοκρατία θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό κατά τη νέα του θητεία. Το ταξίδι θα γίνει από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου.

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Γ. Κασουλίδη, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο Β΄. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με Ελληνοκυπρίους εκπροσώπους Οργανώσεων Προσφύγων, Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων.

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, ο Νίκος Κοτζιάς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και εν συνεχεία θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γ. Ομήρου. Την ίδια ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου.

Την ημέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε εορταστικές εκδηλώσεις στη Λευκωσία.

Το πρόγραμμα του Ν. Κοτζιά περιλαμβάνει, επίσης, κατάθεση στεφάνου στα Φυλακισμένα Μνήματα καθώς και επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.