23 Οκτώβριος 2015, 13:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2015, 13:37

Απίστευτοι διάλογοι Ελλάδας-θεσμών για τα κόκκινα δάνεια

  • Απίστευτοι διάλογοι Ελλάδας-θεσμών για τα κόκκινα δάνεια

Διάλογοι σοκ που δείχνουν τις διαθέσεις των δανειστών στο θέμα των κόκκινων δανείων γνωστοποιήθηκαν από κυβερνητικές διαρροές.

Φέρονται να έγιναν κατά τη συζήτηση της ελληνικής πλευράς (υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης) με τους επικεφαλής του κουαρτέτου.
 

Ελληνική πλευρά: Η ελληνική κοινωνία υπέστη ένα σοκ. Έχει χαθεί το 25% του ΑΕΠ. Έχουν μειωθεί 40% τα εισοδήματα, η ανεργία είναι στο 26%. Δεν αντέχει να υποστεί και άλλο σοκ, αυτό της απώλειας της κύριας κατοικίας.
Θεσμοί: Να μην υπάρχει περιορισμός στους πλειστηριασμούς παρά μόνο για τα φτωχά στρώματα. Έτσι οι τράπεζες θα μπορούν να απειλούν με εξώσεις για να πληρώνουν τα δάνεια τους.
Ελληνική πλευρά: Το 80% των διαμερισμάτων στην Ελλάδα είναι κάτω από τα 120 τ.μ. Η ελληνική μεσαία τάξη δεν είναι όπως της Αγγλίας με διαμερίσματα άνω των 300 τ.μ. ή μονοκατοικίες. Η άρση των πλειστηριασμών δεν διευκολύνει ούτε τις τράπεζες.
Θεσμοί: Με τις προτάσεις σας δεν θα υποχρεώνονται να πληρώνουν τα δάνεια.
Ελληνική πλευρά: Προστασία της κυρίας κατοικίας υπάρχει και σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως στην Γαλλία. Δεν μπορεί στην Ελλάδα να μην υπάρχει τέτοιο πλαίσιο.