23 Οκτώβριος 2015, 08:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2015, 08:16

Κακοκαιρία και την Παρασκευή – Αναλυτική πρόγνωση

  • Πάνω από 25.000 κεραυνοί σε 12 ώρες στη βόρεια Ελλάδα
    (Φωτ.: αρχείο EPA / Patrick Pleul)

Κακοκαιρία σε σχεδόν όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει την Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τοπικά θα υπάρξουν χαλαζοπτώσεις ενώ σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, και από το απόγευμα 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, στα βόρεια, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στα νότια βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.